Повече от 300 души в САЩ, сред които и президентът

...
Повече от 300 души в САЩ, сред които и президентът
Коментари Харесай

Плевнелиев: Радев даде път на популизма в България, сега го виждате и от две политически партии

„ Повече от 300 души в Съединени американски щати, измежду които и президентът на България (2012-2017 г.) Росен Плевнелиев, желаят Владимир Путин и неговата клика да бъдат изправени пред специфичен интернационален арбитражен съд поради закононарушение против човечеството и експанзията в Украйна “, сподели Росен Плевнелиев пред БТВ, уточнявайки, че тази седмица във всички международни медии ще излезе този зов.

По думите му в групата са настоящи и някогашни президенти и министър председатели, нобелови лауреати, международни интелектуалци и интернационалните адвокати.

„ Това е нещо радикално друго от настоящите съдилища за закононарушение против човечеството. Това е специфичен съд по образеца на това, което бе основано след края на Втората международна война против нацистите “, изясни Плевнелиев.

Той сподели още, че Владимир Путин е постигнал невъзможното в Съединени американски щати – обединил е републиканци и демократи, както и цялото американско общество, което е единно, че диктаторът би трябвало да заплати цена.

Плевнелиев е в непрекъснат контакт с президентите Петро Порошенко и Виктор Юшченко.

„ Порошенко сега е с „ Калашников “ и провежда гражданската отбрана на Киев, а Юсченко е в бомбоубежището на Володимир Зеленски и е негов консултант “, описа той.

„ Те са наясно, че Путин няма да спре, до момента в който не вземе цяла Украйна. Той няма различен късмет, с изключение на да „ конфигурира “ марионетно държавно управление, тъй като в случай че изгуби тази война, силовиците ще му вземат главата в Москва “, на мнение е Росен Плевнелиев.

По думите му, в случай че Украйна падне, огромният въпрос е кой ще бъде идващият.

„ Това, което се случва в Украйна, едно към едно се е случило в България на 9 септември 1944 година “, счита Росен Плевнелиев и прикани русофилите, Корнелия Нинова и Румен Радев да си дадат сметка дали не е било същото.

Като чист популизъм дефинира и несъгласието на Българска социалистическа партия нидерландски изтребители да дойдат у нас, допълвайки, че социалистите се заиграват с русофилите у нас, което съгласно него не им прави чест.

„ Радев даде път на популизма в България. Сега го виждате и от две политически партии. Нямам действително обяснени, надълбоко съм обезпокоен. Когато, откакто Путин е почнал братоубийствена война с хиляди почтени жертви, една трета от българите не престават да го утвърждава, какво още би трябвало да стане, с цел да си дадем сметка кое е положително и кое неприятно ", попита Плевнелиев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР