Повече от 300 души са с повдигнати обвинения във връзка

...
Повече от 300 души са с повдигнати обвинения във връзка
Коментари Харесай

Повече от 300 души с обвинения след протестите в Иран

Повече от 300 души са с повдигнати обвинявания по отношение на присъединяване им митингите в Техеран, провокирани от гибелта на Махса Амини. Сред тях минимум четирима може да получат смъртна присъда. Това са съобщили от съда на Иран в понеделник, представени от Агенция Франс Прес.

Прокурорът на Техеран Али Салехи сподели, че са повдигнати обвинявания против 315 души по обвинявания в  " заговор срещу сигурността на страната ", " агитация против системата " и " нарушение на публичния ред ".

Четирима са упрекнати във " война против Бог ", обвиняване, което може да докара до смъртна присъда.

Те са упрекнати в " потребление на оръжие за тероризиране на обществото и хората, пострадване на чиновници по сигурността, подпалване и заличаване на социална и държавна благосъстоятелност с желанието да нарушат сигурността на страната и да се опълчват на свещената система на Ислямска република Иран ", Салехи прибавен.

На 12 октомври правосъдните управляващи оповестиха, че повече от 100 души са били упрекнати в провинция Техеран и провинция Хормозган за безредиците.

Припомняме, че митингите в страната и по света започнаха след гибелта на младата Махса Амини след арест от моралната полиция. Много иранци споделиха, че такива случаи са всекидневие. 

Официално Техеран не призна ликвидиране, а упрекна Запада в дестабилизиране на страната и двуличие. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР