Повече от 30 запалвания на сухи треви и храсти е

...
Повече от 30 запалвания на сухи треви и храсти е
Коментари Харесай

Опасно време в Монтанско! 36 пожара горяха за ден

Повече от 30 запалвания на сухи треви и шубраци е имало на 4 март в Монтанско, оповестяват от полицията. Бъдете деликатни, не палете огън навън, в случай че не сте сигурни, че може да провокира пожар, припомнят от пресслужбата на ОД на Министерство на вътрешните работи – Монтана.
Над 1 400 дка са обгорели в понеделник в района. Само бързата интервенция на екипи на пожарната са предотвратили опожаряването на 3 вили и 9 кошера в землището на село Горно Церовене. Огънят, горящ в лозята край селото, е изпепелил растителността на 150 дка. Друг пожар в местността „ Равнище” край селото е обхванал над 70 дка.
В местността „ Горун” край Берковица са изгорели 100 дка треви и шубраци. Там са избавени 50 кошера. Пожар е имало и край Старческия дом, обгорели са 20 дка ниска растителност.
Най-голяма повърхност е засегнал пожар в землището на село Бели брод, цели 300 дка. 20 дка са опожарени и в местостта Балова шума край село Гаврил Геново.
Пожар в Брусарци е унищожил електротабло на ЧЕЗ и 1 кв.м. покрив на къща, благосъстоятелност на локален гражданин. Спасена е постройката. Предполагаемата причина за пожара е немарливост при боравене с открит огън.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР