Повече от 30 представители на музеи и галерии от област

...
Повече от 30 представители на музеи и галерии от област
Коментари Харесай

В Габрово се проведе творческо обсъждане на тема „РАБОТА С НОВИ ПУБЛИКИ“

Повече от 30 представители на музеи и галерии от област Габрово се включиха в креативно разискване на тематика „РАБОТА С НОВИ ПУБЛИКИ“. Регионалният конгрес се провежда от Областна администрация – Габрово в партньорство с Община Дряново и Исторически музей – Дряново. „ Благодаря, че се включихте в първия Регионален конгрес на музеите и художествените галерии в област Габрово. За нас е доста значимо да се срещаме, да обменяме отзиви по наболели въпроси и да обсъждаме хрумвания, свързани с благоприятни условия за развиване. Вярваме, че партньорството е съществена движеща мощ и би трябвало да се предизвиква. “ – сподели пред участниците регионалният шеф Ралица Манолова, която показа още, че срещите ще продължат да се организират от време на време, тъй като построените към този момент взаимоотношения би трябвало да се поддържат, развиват и надграждат. Следващото издание на форума ще бъде домакинствано от Община Трявна.

Инициативата във връзка Международния ден на музеите срещна своя другар в лицето на Надя Захариева – програмен шеф „ Бизнес, предприемачество и технологии “ във Фондация „ Америка за България “, която приказва за това за какво е значимо да бъдат изграждани общности в интерес на музеите и галериите. Творческа провокация посредством тематичен куиз бе основата за диалозите с гостите Мадлен Янева- специалист „ Връзки с обществеността “ в Националния политехнически музей в София. За игрите и тяхната роля в привличане на гости скъп опит и хрумвания показа госпожа Станка Желева от фондация „ Изиарт “, уредник на над 100 събития за деца в музеи и галерии. Пет научени урока за това по какъв начин да бъдат привличани и да се работи с учители и учебни групи показа госпожа Весела Герчева, шеф „ Програми и изложения “ в „ Музейко “ – единственият детски музей в страната.

Във форума взе присъединяване и Юлияна Градинарска – представител на Министерство на културата, която разяснява методите за проучване на музейната аудитория в съвремието и новите способи за привличане на гости и работа с деца. Събитието приключи с посещаване на две от експозициите на Исторически музей – Дряново – „ Колю Фичето – живот и творчество “ и „ Възрожденско църковно изкуство “ в Икономовата къща.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР