Повече от 30 от новите малки контейнери вече са откраднати,

...
Повече от 30 от новите малки контейнери вече са откраднати,
Коментари Харесай

Заключени кофи с боклуци в Бургас изчезват мистериозно, двама арестувани

Повече от 30 от новите дребни контейнери към този момент са откраднати, разкри Галина Стоянова от Община Бургас 

Пълни пластмасови кофи за боклук, които от близо месец се слагат най-вече пред магазини в Бургас и има опция да се заключват, мистериозно изчезват. Началникът на отдел „ Управление на отпадъците “ към Община Бургас Галина Стоянова разкри пред Българска национална телевизия, че повече от 30 от дребните контейнери към този момент са откраднати. 

„ Сигнали получаваме от компанията, която ги обслужва. Поставени са 1400 кофи за боклук сега в града. Те са за разделно събиране на биораградими боклуци. Ще се употребяват и от компании, хранителни магазини, заведения за публично хранене. Гражданите може да ги употребяват, а на компаниите даваме самостоятелни кофи, които са с ключ “, посочи тя. 

Една от изчезналите кофи, е била сложена пред цветарски магазин на осми март. Била е цялостна и заключена. Не мога да обясня за какво по този начин се случва и защо им трябват на жителите, съобщи Стоянова. 
 Задържаните са престъпно проявени, сподели гл. контрольор Мария Атанасова
Главен контрольор Мария Атанасова от Четвърто районно ръководство пък разкри, че към този момент има арестувани за кражба на кофи за боклук. 

„ На 19 март към 15:40 часа в региона на ул. „ Петрова равнища “ в ж.к. „ Меден рудник “ служители на реда задържат за 24 часа мъж на 55 години от Варна и бургазлийка на 37 години, в чийто двор са открити два контейнера за боклук. Задържаните са престъпно проявени “, добави тя. 

Откраднатите кофи са конфискувани с протоколи за непринудено предаване.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР