Повече от 30 медицински сестри излязоха на протест днес пред

...
Повече от 30 медицински сестри излязоха на протест днес пред
Коментари Харесай

Калин Каменов подкрепи протеста на медицинските сестри във Враца

Повече от 30 медицински сестри излязоха на митинг през днешния ден пред постройката на Община Враца. Тяхната цел е да се предизвика здравния министър Кирил Ананиев и незабавно да бъде увеличено тяхното трудово заплащане. Според медицинските експерти, обстановката във МБАЛ „ Христо Ботев” е трагична . Врачанската болница е пред банкрут, насъбрани са задължения, би трябвало някой да поеме отговорността за настоящето положение на лечебното заведение”.
Протестиращите нямаха за цел да предизвикат среща с градоначалника, само че кметът излезе да дискутира създалото се напрежение и разиска настояванията на сестрите за съответно възнаграждение на труда им.
Калин Каменов съобщи: „ През идващите дни ще имам среща с министъра на опазването на здравето и ще предам вашите претенции, които поддържам “. Кметът уточни, че общината постоянно е съдействала на здравните фрагменти и добави, че общинска администрация е предоставила всички документи на прокуратурата във връзка следствието на тежкото положение на болничното заведение в града.
Сестрите уточниха настояванията си в 3 насоки : съответно възнаграждение и остойностяване на труда, лечебните заведения да не са търговски сдружения и лечебните заведения да бъдат обезпечени с консумативи и лекарства, както й персонална среща със здравния министър.
Община Враца е един от акционерите на МБАЛ „ Христо Ботев “. Дяловете й не съставляват огромен %, само че в този момент единствено тя е ангажирана директно в разрешаването на проблемите в здравното заведение. През последните две години само Община Враца е подпомагала финансово болничното заведение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР