Повече от 30 големи компании от хранителната индустрия и туризма

...
Повече от 30 големи компании от хранителната индустрия и туризма
Коментари Харесай

Бизнесът подкрепи УХТ и създаде сдружение

Повече от 30 огромни компании от хранителната промишленост и туризма поддържаха самодейността на Университета по хранителни технологии в Пловдив и сътвориха съдружие. Учредяването на новото съдружие „ Бизнес университетска асоциация в региона на хранителната промишленост и туризма “ стана факт в дните, в които висшето образователно заведение отбелязва своята 65-годишнина.

Създаването на действителна връзка сред бизнеса и образованието е в основата на самодейността за основаване на първата у нас сходна асоциация, уточни ректорът на Университета по хранителни технологии проф. Кольо Динков.

Организация на стажове и на практика образования на студенти, докторанти и специализанти, и подкрепяне на реализацията им след довеждане докрай на образованието в компаниите-учредителки на дружението ще е част от активността му.

Асоциацията интензивно ще подкрепя взаимни участия в научни и проучвателен стратегии и конгреси, и интензивно ще работи за повишението на квалификацията на преподавателите. „ За нас е значимо нашите преподаватели да имат опцията да покачват квалификацията си, с цел да имаме качествено образование на студенти “, уточни ректорът на УХТ проф. Кольо Динков.

Не на последно място новото съдружие ще работи за синхронизиране на образователните стратегии с действителните потребности и интензивности на бизнеса. Представители на компаниите ще вземат участие и като членове на държавните изпитни комисии в Университета по хранителни технологии.

Община Пловдив приветства концепцията за основаване на сдружението. „ Изключителнво съм благополучен, че сходно съдействие е облечено в толкоз сериозна форма “, акцентира кметът на Пловдив инж. Иван Тотев.

Представителите на бизнеса поддържаха самодейността и обявиха нуждата от това в техните компании да влизат готови фрагменти от университета. Но не скриха и проблемите. Има скъсана връзка сред бизнеса и фрагментите на университетите, уточни представителят на ВП Брандс Интернешънъл Иван Папазов. По тази причина той приветства самодейността за основаването на Бизнес университетската асоциация.

Собственикът на пловдивската компания „ Филикон “ Борис Калибацев също акцентира нуждата бизнесът да оказва помощ интензивно за повишението на квалификацията на преподавателите в УХТ, опцията те да посещават европейски и международни научни конгреси и стратегии, тъй че да образоват студенти, които след това ще влизат във компаниите готови и със самочувствие.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР