Повече от 30 експерти от всички партньорски страни на проект

...
Повече от 30 експерти от всички партньорски страни на проект
Коментари Харесай

Над 30 международни експерти събра в София обучение по предприемачество и бизнес

Повече от 30 специалисти от всички партньорски страни на план BalkanMed INNOVA участваха в интернационално образование по предприемачество и бизнес, проведено от Единния център за нововъведения на Българска академия на науките. В рамките на два дни – 30 и 31 октомври, в хотел „ Legends “ в София специалисти от Гърция, Кипър, Албания, Македония и България, работещи в областите Информационни и информационни технологии, туризъм и културно завещание, агробизнес, сила и околна среда, получиха съществени умения за преподаване на научни познания и опит на сегашни и бъдещи бизнесмени и хора, занимаващи се с бизнес.
 media-share-0-02-04-0b50c8e7ba05abb3d0103a1e8dffe41ad360f7a5fb8fc84b329f7afff94a0ef7-d566fd0c-e6eb-40c8-b506-927e42487792  shm  ban-meeting-2  media-share-0-02-04-0b50c8e7ba05abb3d0103a1e8dffe41ad360f7a5fb8fc84b329f7afff94a0ef7-d566fd0c-e6eb-40c8-b506-927e42487792-1
Лектор в първия ден на курса бе Деян Донков – специалист по предприемачество, бизнес обмисляне и бизнес планиране, ръководство на дребни и междинни предприятия, мениджмънт на нововъведения, бизнес инкубатори. Фокусът на занятията бе върху придобиване на базисни умения за преподаване на научни познания и опит в областта на предприемачеството и бизнеса.

През втория ден на образованието участниците се срещнаха с новаторски способи за показване на своите хрумвания пред евентуални вложители и консуматори. Лектор бе Ина Бояджиева – краудфъндинг и стартъп специалист, съосновател на фондация BBU, съорганизатор на София бизнес клуб – Leaders.Influence.You и член на Forbes Woman Society. Бояджиева показа процеса на подготовка и снимане на видео фрагменти, програмен продукт и техники за основаване и монтаж на видео, както и редактиране на подготвени темплейти и рендване в подобаващи формати.

Обучението се организира напълно на британски език. Подробности може да откриете на Facebook страницата на плана – https://www.facebook.com/pg/BalkanMedBG/posts/?ref=page_internal.

Заедно с образованието се организира и „ Среща на заинтригуваните страни “ по план BalkanMed INNOVA. На нея бяха разисквани благоприятни условия за съдействие сред районите, участващи в плана. Особено внимание беше обърнато на провокациите, засягащи развиването на предприемачеството, прехвърлянето на познания и нововъведения, достъпа до финансиране, както и ограниченията за възстановяване на предприемаческата среда и опциите за придобиване на нужните познания и умения.

В нея участваха Kарина Ангелиева – зам.-министър на образованието и науката; чл.-кор. проф. дн Николай Милошев – шеф на Национален институт по геофизика, геодезия и география към БАН; чл.-кор. проф. дн Стефан Хаджитодоров – шеф на Център за проучвания по национална сигурност и защита към БАН; Даниела Чонкова – програмен координатор на фондация „ Приложни проучвания и връзки “; Веселин Илиев – основен шеф „ Международно икономическо съдействие “ в БСК; Марин Пандев, шеф на Единен център за нововъведения на Българска академия на науките, Георгия Патеда, президент на Асоциацията по туризъм, Арта, Ангелики Саратину, представител на Северно-егейския район, Николас Костапулиос от Център за професионално образование на районното общество, о-в. Лесбос, Мария Костадоглу, Център за професионално образование на районното общество, о-в. Лесбос, Александър Филиповски, координатор планове, Фондация „Младежка предприемаческа служба“, Даниела Тримчевска, Община Скопие, Емилия Митевска, Национален съвет на дамите бизнесмени на Македония и Криса Нику, Университет в Янина.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР