Повече от 30 души са загинали в горските пожари, които

...
Повече от 30 души са загинали в горските пожари, които
Коментари Харесай

Над 30 загинали в горските пожари по западното крайбрежие на САЩ

Повече от 30 души са починали в горските пожари , които бушуват в щатите по западното крайбрежие на Съединени американски щати, оповестяват управляващите.

Десетки хора са изчезнали единствено в щата Орегон , като чиновник от службите за изключителни обстановки съобщи, че щатът би трябвало да се приготви за " случай с всеобщи жертви ".

От три седмици в Орегон, Калифорния и Вашингтон бушуват пожари, изгарящи милиони акра земя и унищожаващи хиляди домове.

Десетки хиляди хора са принудени да изоставен домовете си.
 Над 500 000 души бягат от десетки смъртоносни горски пожари в Съединени американски щати
Над 500 000 души бягат от десетки смъртоносни горски пожари в Съединени американски щати

Ад в щата Орегон

Кандидатът на Демократическата партия за президент Джо Байдън предизвести през вчерашния ден, че " климатичните промени съставляват непосредствена, екзистенциална опасност за нашия метод на живот " и упрекна президента Доналд Тръмп, който е песимист във връзка с климата, че отхвърля " тази действителност ".

Тръмп, който би трябвало да посети Калифорния в понеделник, с цел да бъде осведомен с ситуацията, хвърли виновността за горските пожари върху неприятното ръководство на горите .

Пожарите към този момент са изгорили земя с размерите на щата Ню Джърси.

Замърсяването с пушек от горските пожари остави най-големия град в Орегон, Портланд, с най-лошото качество на въздуха в света, следван от Сан Франциско и Сиатъл .

В Орегон, където пожарникарите се борят с 16 огромни пожара, на 40 000 души им е подредено да се изтеглят.
 Горските пожари в Калифорния изгориха рекордна повърхност
Горските пожари в Калифорния изгориха рекордна повърхност

Предишният връх бе 1,96 милиона акра изгорена повърхност

Службата за ръководство на изключителни обстановки в Орегон споделя, че при пожарите са починали 10 души, само че предизвестява, че броят на жертвите може да бъде доста по-голям.

Ръководителят на пожарната работа в Орегон Джим Уокър подаде оставка през вчерашния ден, малко откакто беше пуснат в отпуск по време на следствие на личния състав.

По-рано тази седмица губернаторът Кейт Браун прикани притежателите на къщи да стоят настрани от пожарните зони макар известията за грабежи.

41-годишната Беатрис Гомес Боланос съобщи пред организация " Ройтерс " за плашещото каране на фамилията ѝ в опит да се спасят през пламъците, горящи от двете страни на колата им. Тя споделила на четирите си деца да затворят очи, до момента в който бягат.

" Всичко е изчезнало. Трябва да стартираме още веднъж от нищото, само че сме живи ", сподели тя пред организацията.

Поне един пожар в Орегон - пожарът Алмеда, един от най-разрушителните в щата - се преглежда като хипотетичен палеж.

В щата Вашингтон пожарникарите се борят с 15 огромни пожара. Едногодишно момче умря по-рано тази седмица, откакто фамилията му се опита да избяга от пожар. Родителите му остават в сериозно положение.
 Извънредно състояние в 5 окръга на Калифорния поради горските пожари
Извънредно състояние в 5 окръга на Калифорния поради горските пожари

Националната армия се включва в избавителните интервенции

От своя страна губернаторът на щата Калифорния Гавин Нюзъм, демократ, разяснява, че " дебатът към климатичните промени завърши, това е изключителна обстановка с климата, това е действително и се случва ".

Той призна за пропуски в ръководството на горите през последните десетилетия, само че добави: " Това е проблем, само че не е огромният проблем. "

Изтъквайки напъните на щатите за битка с климатичните промени, той сподели, че рекордните горещи талази и невиждани пожари са проблемите, които дълго време са планувани от учените.

Президентът Тръмп акцентира слабите ограничения за надзор на пожарите като съществена причина за последните пожари.

" Трябваше да почистите горите си - има доста, доста години на листа и счупени дървета и те са... толкоз запалими ", сподели той на избирателен протест предишния месец.

Северният сложен пожар, който гори от 18 август, е измежду най-смъртоносните в историята. Досега са открити 12 тела, а редица хора към момента са в неопределеност.

От 15 август в Калифорния има минимум 22 смъртни случая от пожари. Десетки хиляди хора са евакуирани, като 14 800 пожарникари не престават да се борят с 28 огромни пожара в щата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР