Повече от 30 души са посетили поредната изнесена приемна на

...
Повече от 30 души са посетили поредната изнесена приемна на
Коментари Харесай

Повече от 30 души на изнесена приемна, организирана от старозагорския омбудсман

Повече от 30 души са посетили следващата изнесена приемна на публичния медиатор Надежда Чакърова, ръководителя на общинския съвет Таньо Брайков и секретаря на община Стара Загора Делян Иванов в селата Кирилово и Старозагорски минерални бани. В срещите с жителите на селата са взели участие и кметовете на двете села Станимира Маринова и Станчо Станев.
Най-важният проблем, подложен от жителите на Кирилово, е ремонт на пътната инфраструктура в селото. Според тях изкуствена неравности при входа на селото основава предпоставки за пътни произшествия с огромната си височина, само че незадоволителна широчина. Според кириловци би трябвало да се решат и проблемите със сметоизвозването и бездомните кучета в селото. Поискали са и преразглеждане на графика на рейсовете до Стара Загора, цените на пътуването сред околните села и още веднъж да има опция да се купуват едногодишни абонаментни карти за междуградската мрежа.
Делян Иванов е уведомил жителите на селото, че в Кирилово следва реновирането на още улици, ремонт на здравната работа, урегулиране на отводняването и разчистване на канала, минаващ към селото. За усъвършенствания на инфраструктурни и други проблеми в обитаемото място са планувани средства в размер на над 100 хиляди лв. през тази година. Представителите на локалната власт са уведомили, че следва акция за кастриране на домашни кучета, която ще реши казуса с безпризорните животни.
Бездомни кучета и по-често сметоизвозване са проблеми и в курортното населено място Старозагорски минерални бани. Поставен е и казусът с езерото в селото и опциите да се отдаде на концесия, с цел да се усъвършенства на имиджа на Баните като курортно място.
Общинският омбудсман Надежда Чакърова е оповестила, че беседва с електроразпределителното сдружение поради зачестилите тъжби за изменчиво напрежение в региона.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР