Повече от 30 000 палестинци са били убити в Газа

...
Повече от 30 000 палестинци са били убити в Газа
Коментари Харесай

УЖАСЪТ В ГАЗА: Над 30 000 убити палестинци от 7 октомври насам

Повече от 30 000 палестинци са били убити в Газа от 7 октомври насам, заяви ръководеното от Хамас здравно министерство.
Това число се равнява на към 1,3% от 2,3-милионното население на територията - последният тъмен индикатор за ужасните жертви от тази война.
Министерството твърди, че по-голямата част от убитите са дами и деца.
Неговите данни не вършат разлика сред цивилни и бойци при идентифицирането на убитите.
В ежедневната си актуализация в четвъртък министерството заяви, че 81 души са били убити през последните 24 часа, с което общият брой доближава 30 035.
Действителният брой на починалите евентуално е доста по-висок, защото броят не включва тези, които не са стигнали до лечебни заведения, измежду които хиляди хора, които към момента са изгубени под руините на здания, ударени от израелските въздушни удари.
Повече от 70 000 ранени са регистрирани от Министерството на здравеопазването на Газа (MoH), което е единственият формален източник за жертви. Данните му се цитират от организации на Организация на обединените нации и други интернационалните институции.
Световната здравна организация (СЗО) споделя, че има „ дългогодишно съдействие “ с органа в Газа и че има „ добър потенциал за събиране/анализ на данни “. Предишните му отчети бяха счетени за достоверни и „ добре развити “ от организацията на Организация на обединените нации.
СЗО отбелязва, че когато настоящата разбивка на смъртните случаи се съпоставя с предходни данни, записани от Организация на обединените нации от минали спорове в Газа, " това ясно демонстрира възходящ брой убити цивилни, с по-висок дял на смъртните случаи на деца и дами ".
За да бъде записана гибел на палестинец в Газа, мъртвец или остатъци би трябвало да бъдат видени от болничен личен състав или медицински служащи. В края на всеки ден лечебните заведения изпращат описи на всички потърпевши, в това число - когато са известни - имена, идентификационни номера, дати на пострадване или гибел и детайлности за пострадванията и положението до централизирана система на Министерство на здравеопазването. Неговите оператори в този момент са основани в Рафа.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР