Повече от 3 месеца паркингите на автомагистрала „Струма“ са затворени

...
Повече от 3 месеца паркингите на автомагистрала „Струма“ са затворени
Коментари Харесай

Стоян Стоев, ГЕРБ-СДС: Повече от 3 месеца паркингите на АМ „Струма“ стоят затворени заради безхаберието на служебния кабинет

Повече от 3 месеца паркингите на автомагистрала „ Струма “ са затворени за всички моторни транспортни средства пътуващи от и до границата с Гърция. Те са изключително значими за водачите на тежкотоварни камиони и рейсове, които по закон би трябвало да почиват през несъмнено време. Сега те са принудени да стопират в спешната лента на аутобана и по този начин основават заплаха от тежки произшествия. За това сигнализира Стоян Стоев, претендент за депутат от коалиция ГЕРБ – Съюз на демократичните сили.

Той, дружно с общински съветници от Сандански, бяха при затворените паркинги на разклона за село Дамяница. Няколко минути откакто дойдоха на място, следващият ТИР спря в спешната лента преди паркинга заради неспособност да почива другаде. „ Преди дни имахме и следващ случай с камион, който на няколко километра от Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата “ самокатастрофира, тъй като водачът бе задремал “, уточни Стоян Стоев и добави, че единствено с помощта на шанса, че в този миг не е имало други транспортни средства на пътя, случаят се е разминал единствено с материални вреди.

През месец септември редица медии сигнализираха за проблема. Обяснението на Агенция „ Пътна инфраструктура “ бе, че договорът с компанията, която почиства паркинга е изминал и незабавно ще се търси решение. „ Вече сме
месец ноември, а паркингите не престават да са затворени. По тези пътища всеки ден пътуват стотици хора от района и техните деца. Безхаберието на служебния кабинет заплашва живота ни “, сподели още Стоян Стоев.

Проблемът ще бъде подложен и на сесия на общинския съвет в Сандански, като съветниците от ГЕРБ ще упорстват общината също да отнесе казуса по институционален ред към служебното държавно управление. „ Има тематики, които не могат да се обвързват с политически или стопански ползи, а касаят всички ни като общество. Нека не чакаме следващия случай, с цел да осъзнаят ръководещите, че казусът с паркингите на автомагистралата е подобен “, прикани Стоян Стоев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР