Повече от 3 години след трагичната смърт на голаджията Емилиано

...
Повече от 3 години след трагичната смърт на голаджията Емилиано
Коментари Харесай

Грозни съдебни битки 3 години след смъртта на Емилиано Сала

Повече от 3 години след трагичната гибел на голаджията Емилиано Сала, който на 21 януари 2019-а почина при самолета злополука, в ход е ново мегадело на стойност 98 милиона евро.

Това е сумата, която от Кардиф Сити желаят от френския Нант като отплата.

Причината е, че поради проваления трансфер на играча клубът не е съумял да се укрепи в офанзива през зимния прозорец и поради това е изпаднал от Висшата лига. А това е довело до 98 милиона евро по-малко като приходи от телевизионни права, реклама и спонсори.

Днес на пазара в Англия се появи нова книга - " Истината - убийството на Емилиано Сала ", която разкрива за грозните правосъдни борби след самолетната злополука.

Сала се разруши в Ламанша с частен самолет, който го превозваше към Кардиф след договорката с Нант.

Първото дело бе заведено от уелския клуб съвсем незабавно след кончината и предмет на разногласието беше трансферната сума от 15 милиона паунда - дължима ли е тя на френския клуб, откакто обектът на договорката е умрял.

В безчувствената борба за милиони се намеси и трети клуб - Бордо, който по контракт е трябвало да получи 50 % от цената на прехвърлянето.

След това роднините на Сала заведоха дело против притежателя на самолетната компания, обвинявайки го в неспазване на протоколите за сигурност и нередовност на машината.

Колкото до разногласието за 98 милиона евро сред Кардиф и Нант - британците държат френския клуб виновен за гибелта на Сала, тъй като сътрудникът му Уили Маккей е работил от тяхно име и е провел полета на самолета-ковчег.

От Кардиф също по този начин настояват, че в случай че аржентинецът е бил притеглен, сигурно клубът е нямало да изпадне. Прилага се и статистика, съгласно която единствено няколко гола от Сала са щели да бъдат задоволителни, с цел да ги задържи над рисковата зома.

Уви, това изказване няма по какъв начин да бъде тествано, а по всичко наподобява, че гибелта на футболиста дълго време ще се разнася из правосъдните зали в тежки разногласия за милиони евро.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР