Повече от 280 000 българи ще пътуват у нас и

...
Повече от 280 000 българи ще пътуват у нас и
Коментари Харесай

Повечето българи ще пътуват у нас за празниците

Повече от 280 000 българи ще пътуват у нас и в чужбина за празниците в края на седмицата. Повечето от тях ще изберат България, сочи статистиката на Института за разбор и оценка в туризма.

„ Хората избират главно балнео- и спа дестинации. Някои вземат решение да вървят на ски. На последно място остава Черноморието, защото към момента не е известно през този сезон”, сподели основният специалист Константин Занков пред Нова телевизия.

Един от най-популярните ни зимни курорти – Банско, дава обещание да направи ски ваканцията през април допустима. А туристите там към този момент се радват на комбинацията от сняг и слънце.

Цената на почивката за Великден на едно средностатистическо българско семейство - двама възрастни и едно дете, зависи от дестинацията. Ако тя е България, цените зависят от категорията хотел, която ще изберат за настаняване, от включената в пакета храна, от спа услугите. Цените стартират от към 200 лв. и стигат до 500-600 лв..

Над 50 000 българи пък ще честват Великден в чужбина. Най-популярни са околните дестинации. На първо място е Гърция, следвана от Румъния, Сърбия, Македония и Турция.

Екскурзиите до Дубай също са много мечтани. А когато пътуват със аероплан, българите избират най-много Испания, Италия, Германия и Англия.

В България за празниците се чака да дойдат към 170 000 чужденци.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР