Повече от 250 украински войници се предадоха от територията на

...
Повече от 250 украински войници се предадоха от територията на
Коментари Харесай

Руските сепаратисти заявиха, че 256 бойци от Азовстал са се предали в плен

Повече от 250 украински бойци се предадоха от територията на цех " Азовстал " в Мариупол, в това число 51 ранени. Това оповестиха във вторник в Щаба на териториалната защита на самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР), представени от ТАСС и Ройтерс.

По-рано, че в понеделник е реализирано съглашение с представители на украински военни, блокирани на територията на " Азовстал ", за извеждането на ранените украински военни от завода. Министерството на защитата на Руската федерация също по този начин означи, че в региона на предприятието е въведен режим на тишина и е открит филантропичен кулоар, през който ранените украински военнослужещи се транспортират в здравно заведение в Новоазовск на територията на непризнатата ДНР, с цел да им бъде оказана нужната здравна помощ. Украинската страна заяви, че на 16 май 53 тежко ранени украински бойци са били евакуирани от " Азовстал " на територията, следена от ДНР, в Новоазовск, а 211 (пленени) украински бойци са били закарани в Еленовка (отново в следената от сепаратистите територия) през филантропичния кулоар.

Припомняме, че в понеделник украинското поделение " Азов ", укриващо се в подземията на стоманодобивния цех " Азовстал " в Мариупол, съобщи, че гарнизонът му извършва заповедите за избавяне на живота на бойците - очевиден знак, че

Ройтерс удостовери, че към десетина рейса , явно пренасящи украински бойци, са видени да напущат завода. Не беше допустимо да се дефинира какъв брой души са били качени в рейсовете. Смята се, че в големия цех от руската ера се намират към 600 бойци, в това число десетки ранени.
 Кадиров към Ердоган: Не спасявай неверниците от
Кадиров към Ердоган: Не спасявай неверниците от " Азовстал "

Турция с проект за евакуация на обсадените бойци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР