Повече от 250 пациенти може да са умирали ненужно всяка

...
Повече от 250 пациенти може да са умирали ненужно всяка
Коментари Харесай

Над 250 пациенти умират ненужно всяка седмица поради чакане в спешна помощ, открива бомбено изследване

Повече от 250 пациенти може да са умирали излишно всяка седмица в Англия предходната година заради „ прекомерно дълго “ очакване в незабавна помощ, демонстрират нови проучвания.

Профсъюзите споделят, че ужасяващите калкулации разкриват, че лечебните заведения са „ съдбовно рискови “ заради дефицит на личен състав и кревати. Кралският лицей по незабавна медицина (RCEM) пресмята, че е имало приблизително 268 предотвратими смъртни случая на седмица през 2023 година, откакто десетки хиляди са били изправени пред очакване от над осем часа.

Професор Пат Кълън, който оглавява Кралския лицей по медицински сестри (RCN), сподели: „ Тази рецесия лишава животи и сестринският личен състав в лечебните заведения в Англия е заставен да я следи всяка промяна. Влезте в която и да е болница, коридорите и шкафовете са цялостни с пациенти – грижата е освен недостойна, само че и съдбовно рискова. Една здравна сестра ми сподели, че жена е умряла на количка в коридора и това е останало неусетно прекомерно дълго – това е настоящото положение на нашата здравна сл...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР