Повече от 250 деца са участвали в турнирите по спортен

...
Повече от 250 деца са участвали в турнирите по спортен
Коментари Харесай

Над 250 деца участваха в турнири по спортен риболов

Повече от 250 деца са взели участие в шампионатите по състезателен лов на риба от веригата „ Деца с въдица в ръка “ през последния уикенд, оповестиха от Българската федерация по риболовни спортове (БФРС). Състезанията по случай Деня на детето се организираха в Шумен, Горна Оряховица, Севлиево, Кюстендил и Монтана.

На водоема „ Митерсон Арена “ край кюстендилското село Търновлаг дребните риболовци се бориха с огромни шарани под управлението на изявени национални състезатели отпред с печелилия трето място на международно състезание Румен Витков. Всяко дете улови най-малко по един шаран, а 6-годишната Мария Стоичкова съумя да извади трофеен образец с тегло от 5 кг.

На язовирите „ Честово “ до Горна Оряховица и севлиевския „ Ловни дол “ се събраха общо 82 деца, които ловиха освен шарани, само че и едри бели амури. На езерото до Шумен дребните майстори се забавляваха с платики, каракуди и червеноперки, а във водоема до монтанското село Долна вода главен обект на лов на риба бяха шаранчетата. Всички надпревари минаха под мотото „ Хвани и пусни “. Малките въдичари резервираха живи и пуснаха назад уловените риби след претеглянето им.

Организаторите от БФРС бяха подсигурили купи и медали за спечелилите, както и награди, грамоти и лакомства за всички участници.

„ Всяка година организираме надпревари за деца, само че за пръв път се получи нещо толкоз всеобщо. Благодаря на всички риболовни клубове, общински управления, спонсори и доброволци, които осъществиха шампионатите от веригата „ Деца с въдица в ръка “. Най-важното за нас беше щастието и усмивките по лицата на децата, които успяхме да запалителен с нашето занимание - риболова. Доста от тях демонстрираха отлични умения и съм уверен, че не след дълго някои ще станат отлични състезатели по състезателен лов на риба “, съобщи ръководителят на БФРС Георги Михайлов.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР