Повече от 25 души са номинирани за водач, но все

...
Повече от 25 души са номинирани за водач, но все
Коментари Харесай

7-партийната `Коалиция за България` с 25 номинации, но още без водач на листата за евровота

Повече от 25 души са номинирани за лидер, само че все още няма изясненост кой ще оглави листата за евроизборите на седемпартийната " Коалиция за България ", ръководена от Румен Петков, посредством която АБВ ще се яви на изборите.
 АБВ с удар по Българска социалистическа партия - записва се за вота като Коалиция за България
Днес бе подписано съдружното съглашение и показано пред медиите.

Освен АБВ на президента Георги Първанов (2002-2012) и Румен Петков в обединението вземат участие още партиите: “Обединен блок на труда български лейбъристи " с ръководител Екатерина Атанасова, " Политическо придвижване " Социалдемократи " с ръководител Елена Нонева, „ Българска партия либерали " с ръководител Михаил Шишков, „ Движение за обществен хуманизъм “ с ръководител Александър Радославов, „ Възраждане на отечеството " с ръководител Емил Миланов и „ Българската левица " с ръководител Боян Киров.

Българска социалистическа партия е отказала да взе участие в договарянията за лявоцентристка коалиция.

" Коалиция за България " е перспективен модел, който излъчва непоклатимост и предсказуемост - уточни Румен Петков. - Това са изборите, на които се явяваме дружно, само че със същата сила ще се готвим и ще участваме за изборите в локалните органи за самоуправление, парламентарни и президентски, които предстоят до идващите европейски. И това би трябвало да е ясно за всички. "

" Предизборната платформа на „ Коалиция за България “ съдържа една констатация, три цели и 10 целта. За 12 години участие в Европейски Съюз България не съумя да употребява пълноценно опциите Европейски Съюз ни дава, с цел да усъвършенства живота на българските жители ", посочи някогашният външен министър Ивайло Калфин (АБВ).

Трите цели, по които биха работили представителите на обединението в бъдещия Европарламент са:

1. България да отстоява националните си ползи.

2. Затвърждаване ролята на България като водач на района.

3. Отстояване правата на всички български жители, без значение дали живеят в България или в друга европейска страна.

" Ще работим за смяна на самия Европейски съюз. Той незадоволително бързо и съответно взема решение въпросите, както чакат европейските жители. Основно нашата цел ще бъде Европейски Съюз да съобщи ролята си като фактор за запазване на мира и прекъсване на конкуренцията във въоръжаването. Европейски Съюз би трябвало да бъде фактор за запазване на климата. Трябва да има по-добра политика за битката с бедността и обществената неправда. Приоритетите на обединението са ориентирани към унищожаване на двойните стандарти и заличаването на разликите на районите ", сподели още Калфин.

По мотив името на обединението , което дублира името, което години наред използваха Българска социалистическа партия и няколко по-малки леви партии, с което Първанов завоюва президентските избори, под което Сергей Станишев стана министър председател и под което Румен Петков и учредителите на АБВ бяха изключени от Българска социалистическа партия, Георги Първанов съобщи:

" Поздравявам сътрудниците за подписването на съглашението и основаването на обединението с ясните програмни управнически задължения и несъмнено, с определеното име. В момента, в който се появи името на новата коалиция в общественото пространство, прочетох разнообразни реплики и закачки.

За нас това е сантимент. Преди 20 години ние с господин Петков, дружно с доктор Петър Дертлиев, проф. Кръстьо Петков, Николай Камов, Александър Радославов сме създавали една коалиция, която сложи в основите си същински работещи полезности, както обществени, по този начин и национални. Създадохме коалиция, която беше равнопоставена в същинския смисъл на думата.

Ние ще бъдем източник на доста хрумвания, на един същностен абстрактен спор. Няма да влизаме в режима на кавги, каквито виждаме сред двете основите партии и някои други парламентарни обединения. Нашата ниша е друга, ние ще раждаме хрумвания, ще отстояваме тези хрумвания, тъй като българската политика има потребност от това.

Ние сме опция на двуполюсния модел на българската политика. " Коалиция за България " остава отворена за включването и на други политически партии в нея ".
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР