Повече от 240 украински бежанци започнаха работа чрез Бюрото по

...
Повече от 240 украински бежанци започнаха работа чрез Бюрото по
Коментари Харесай

240 украински бежанци са започнали работа чрез Бюрото по труда във Варна

Повече от 240 украински бежанци започнаха работа посредством Бюрото по труда във Варна, сподели през днешния ден за Българска телеграфна агенция шефът на институцията Филчо Филев.

В регистъра на безработните в крайморския град има вписани техни сънародници, множеството от които висококвалифицирани – адвокати, лекари, учители, счетоводители, които обаче не могат да стартират работа по специалността си, а ние можем да им предложим работа главно в региона на туризма, хранително-вкусовата и шивашката индустрия, изясни Филев. Според него това е и повода от ден на ден украинци да легализират дипломите си у нас, с цел да могат да намерят по-добре платена работа.

За деветте месеца на тази година в област Варна на работа са постъпили близо 7 хиляди души. Само през септември със съдействието на бюрата по труда са намерили реализация 697 индивида. Най-много са декларираните свободни позиции в областта на търговията, образованието, преработващата индустрия, хотелиерството и ресторантьорството. В края на септември нивото на безработица в района е 2,6 %. Спрямо същия интервал на предходната година тя е с 0,3 на 100 по-ниска.

В град Варна равнището на безработицата в края на септември е 1,8 %, като няма смяна спрямо 2021 година
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР