Повече от 24 часа след като претърпя повреда на двигател,

...
Повече от 24 часа след като претърпя повреда на двигател,
Коментари Харесай

Авариралият круизен кораб стигна до брега с близо 900 души на борда

Повече от 24 часа откакто претърпя щета на мотор, круизният транспортен съд " Вайкинг скай " дойде в пристанището Молде, осведомиха ДПА и ТАСС, представени от Българска телеграфна агенция.
 Круизен транспортен съд с над 1300 пасажери аварира в свирепа стихия край Норвегия. 5 хеликоптера и кораби избавят пасажерите
Круизният транспортен съд аварира през вчерашния ден в рискови води край западния каменист бряг на Норвегия в миг, когато бушуваше стихия със скорост напразно от над 70 км/ч и талази с височина 8-10 метра. Корабът загуби двигателна сила и вълните го тласкаха към скалите. Капитанът подаде сигнал за злополучие. Започна евакуация с пет хеликоптера и избавителни кораби при доста тежки условия.

Евакуацията на хора бе прекъсната по-рано през днешния ден и той доближи брега с близо 900 души на борда. По данни на организация НТБ са били евакуирани 463 от 1373-е пасажери и екипаж.

При идването в пристанището някои пасажери махаха от прозорците на кабините си на посрещачите.

Всички пасажери ще слязат на брега и ще бъдат настанени в хотела, където бе ситуиран и центърът за оказване на помощ на съда.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР