Повече от 24 часа десетки български камиони, натоварени със стока

...
Повече от 24 часа десетки български камиони, натоварени със стока
Коментари Харесай

Стотици български превозвачи са блокирани на Дунав мост II, не ги пускат към Австрия

Повече от 24 часа десетки български камиони, натоварени със стока за Австрия, не могат да минат нашата граница на Дунав мост II, защото не ги пускат, оповестява Петко Ангелов от Камарата на автомобилните превозвачи пред „ 24 часа “.

„ Камионите карат авточасти от Турция за Австрия, само че са „ закотвени “ на българската граница  и не им дават да мръднат ни напред, ни обратно. Не получават и пояснение за какво ги задържат “, изумен е той. Наши митничари им признали с половин уста, че имало устно предписание от София да не пускат товари за Австрия, защото тя е срещу влизането ни в Шенген по суша.

„ Това е удивително и ненормално. Опитваме се да извиваме ръцете на Австрия по този метод ли? Ами тя ще си набави нужните артикули от други превозвачи. Тази възбрана вреди само на българския бизнес и на нашите водачи, които стоят като заложници “, разяснява Ангелов.

Представители на камарата се обърнали към вътрешното министерство, само че оттова им обяснили, че наредбата не била от тях.

„ Никой не дава свястно пояснение за какво държат камионите ни. Eдинственият отговор, който получаваме от граничните управляващи е: " Докато не ни разрешат от София, нищо не можем да създадем “, добави Ангелов.

Изнервени и изтормозени от липса на обикновени условия, водачи поискали да си тръгнат назад към България, като оставят камионите на границата. Но им било обяснено, че и това не могат да създадат.

„ Не е за говорене. Положението е повече от необичайно “, съобщи Тихомир Петров, който пък стои на Граничен контролно-пропусквателен пункт Брегово и чака. Той се обърнал с въпроса: „ Имате ли законово съображение да ни спирате “ към началника на промяната на граничния пункт. Неофициалният отговор бил: „ Всичко ни е спуснато устно “.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР