Повече от 24 000 бургаски ученици от 1-ви до 12-ти

...
Повече от 24 000 бургаски ученици от 1-ви до 12-ти
Коментари Харесай

Над 24 000 бургаски ученици влязоха в класните стаи

Повече от 24 000 бургаски възпитаници от 1-ви до 12-ти клас влязоха в класните стаи в първия образователен ден през днешния ден или с 200 деца повече от предходната година. От тях има такива, които са родом от други градове в региона и страната, само че са избрали да учат в Бургас, а има и деца, които са се завърнали със фамилиите си от чужбина.
Общо 2050 са първокласниците, които прекрачиха през днешния ден учебния предел за първи път. Те бяха посрещнати в 92 актуализирани и съвременно оборудвани класни стаи в 33 учебни заведения на територията на цялата община. Учебните пространства са ремонтирани през лятото в продължение на плана " Първокласно начало ".
 Кога е първият образователен ден по света Кога е първият образователен ден по света
15 септември е денят, в който по традиция се открива образователната година в българското учебно заведение. Тази година по изключение децата се събират...
Тази година всяка класна стая от плана беше оборудвана с най-новите софтуерни средства, употребявани в областта на образованието - съвременен интерактивен панел с вграден компютър
Обновените стаи са обзаведени още със специфични антибактериални настилки на пода, с нови самостоятелни чинове, ново лед осветяване, бюра и шкафчета.
Община Бургас първа в страната вкара електронен банкет в първи клас за облекчение за родителите при кандидатстването, а по самодейност на кмета Димитър Николов, още веднъж първа внедри в образователната стратегия още преди 4 години проучването на британски език в първи клас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР