Повече от 2000 пасажери и екипаж бедстват на борда на

...
Повече от 2000 пасажери и екипаж бедстват на борда на
Коментари Харесай

Пет държави отказват да приемат кораб с хиляди хора, въпреки че няма коронавирус

Повече от 2000 пасажери и екипаж бедстват на борда на круизен кора б поради малко хранителни запаси, откакто Тайланд стана петата страна , която не позволява на кораба да дебаркира поради опасения от ковид, написа " Гардиън ".

Круизният транспортен съд MS Westerdam с 2257 пасажери и екипаж е закотвен в Тайландския залив. Той няма къде да дебаркира, откакто Япония, Тайван, Филипините, американската територия Гуам и през днешния ден Тайланд отхвърлиха да го одобряват , макар че на борда на кораба няма случаи на ковид.
 Още 60 души с ковид на круизния транспортен съд под карантина в Япония
Още 60 души с ковид на круизния транспортен съд под карантина в Япония

Заразените на борда към този момент са 130

Има опасения, че корабът може да остане без храна, до момента в който продължава да търси пристанище.

Канадецът Стивън Хансен, който е на борда на кораба Westerdam със брачната половинка си, описа, че са се качили на круизния транспортен съд н а 16 януари в Сингапур и по проект е трябвало да дебаркират в Йокохама , Япония.
 Карантина на два круизни кораба с над 6000 души поради ковид
Карантина на два круизни кораба с над 6000 души поради ковид

Не е ясно дали японските здравни управляващи възнамеряват да изследват други пасажери

Пътниците са добре, само че са загрижени, сподели канадецът и добави, че в случай че обстановката продължи, корабът ще остане с малко храна, гориво и лекарства.

Няма доказани случаи на ковид на борда на Westerdam, само че корабът дебаркира в Хонконг преди по-малко от две седмици, което значи, че към момента не е завършил инкубационният интервал от 14 дни.

На кораба им а 650 пасажери от Съединени американски щати, 271 от Канада, 127 от Англия и 91 от Холандия , както и дребен брой от Австралия, Германия, Китай и други страни.
 1 113 жертви на ковид, над 44 000 болни Обновена
1 113 жертви на ковид, над 44 000 болни

Непрекъснато се оповестяват нови случаи в страната

Междувременно представители на японските управляващи оповестиха, че още 39 души на борда на круизния транспортен съд Diamond Princess имат ковид. Така общият брой им доближи 174 души.

В Япония са доказани 203 случая, което принуди Южна Корея да посъветва жителите си да не пътуват до Япония и други азиатски страни.

Diamond Princess, който е дебаркирал в Йокохама, южно от Токио, ще остане под карантина до минимум 19 февруари , макар че медии оповестяват, че има проекти по-възрастните пасажери и тези с хронични болести да бъдат евакуирани.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР