Повече от 2000 нови работни места в следващите две години

...
Повече от 2000 нови работни места в следващите две години
Коментари Харесай

Ето как Плевен се пребори за колосалната инвестиция от 32 млн. лв. и 2000 работни места

Повече от 2000 нови работни места в идващите две години ще разкрие в Плевен най-голямата компания в Европа в бранша на автомобилните електросистеми и кабели. Инвестицията е за 32 млн. евро. България е спечелила в действителна конкуренция и след задълбочено изследване, обявиха заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев и шефът на компанията “Leoni” за Европа, Ралф Зингман.

България е определена за най-голямата инвестиция на компанията в Европа за последните няколко години, уточни Ралф Зингман: „ Причината да изберем Плевен беше резултат от много задълбочено проучване на района. Това изследване е направено по отношение на план, който ние ще осъществяваме за един от най-големите ни клиенти от автомобилния бранш и е немски “.

Според проекта на вложителя през септември ще стартира градежа на завода, а до края на годината – и някакво произвеждане, само че единствено в избрана част от постройката. Максималният си индустриален потенциал заводът ще доближи през 2020 година. Значението на инвестицията за града разяснява регионалният шеф Мирослав Петров.

„ Това е в действителност в границите на последните 10 години най-крупната и сериозна инвестиция, която ще бъде направена. 2000 работни места. Наистина ще даде подтик на района “, изясни той.

Заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев посочи значимостта на инвестицията в този предпочитан за българското държавно управление район, какъвто е Северна България и уточни: „ Очакваме това да промени радикално пазара на труда в района и се надяваме да има сериозен стопански подтик на района “.

„ В Министерството на стопанската система работим от повече от една година по реализирането на този план и се веселя, че към този момент публично можем да обявим тази положителна вест за района “, сподели Александър Манолев. По думите му през този интервал администрацията е дала отговор на потребностите на вложителя, включително са направени и законодателни промени, с цел да може да започва тяхното произвеждане. „ Нещо, което се случи в къси периоди и за което имахме цялостна политическа поддръжка в Народното събрание, за което желая да благодаря на всички парламентарни групи “, акцентира икономическият заместник-министър.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР