Повече от 2000 души в Либия са загинали в резултат

...
Повече от 2000 души в Либия са загинали в резултат
Коментари Харесай

Над 2 хил. жертви на бурята „Даниел“ в Либия

Повече от 2000 души в Либия са починали вследствие на тежките наводнения, провокирани от бурята " Даниел ", която връхлетя източната част на страната, заяви Си Ен Ен.

Ръководителят на подкрепеното от Народното събрание държавно управление на Източна Либия Осама Хамад разгласи броя на починалите, съгласно отчет на държавната осведомителна организация Libyan News Agency (LNA).

" Осама Хамад съобщи в изказвания за пресата, че жилищни квартали са изчезнали, откакто пороите са ги помели в морето дружно с хиляди техни поданици, а обстановката е пагубна и невиждана за Либия ", заяви LNA.

На фрагменти, споделени в обществените медии, се виждат потопени коли, срутени здания и потоци вода, които се стичат по улиците.

Хамад прикани медицинския личен състав и асистенти да отидат в мощно засегнатия град Дерна в Източна Либия, с цел да окажат незабавна помощ.

Телефонните линии в града са прекратени, а фотоси, споделени от Червения полумесец, демонстрират мощно наводнени улици.

Червеният полумесец в Бенгази заяви, че съгласно него в Дерна са починали сред 150 и 250 души.

Болниците в източния град Байда бяха евакуирани след тежки наводнения от превалявания, породени от мощна стихия, демонстрираха видеоклипове, споделени от Медицинския център на града във Фейсбук.

Този дъжд е резултат от остатъците от доста мощна система с ниско налягане, която беше публично наречена стихия „ Даниел “ от националните метеорологични служби в Югоизточна Европа.

Бурята донесе пагубни наводнения в Гърция предходната седмица, преди да се реалокира в Средиземно море и да се развие в тропически циклон, прочут като медикан. Тези системи могат да донесат рискови условия в Средиземно море и крайбрежните страни, сходно на тропическите стихии и ураганите в Атлантическия океан или тайфуните в Тихия океан.

Остатъците от бурята засягат Северна Либия и постепенно ще се насочат на изток към Северен Египет.

" Организацията на обединените народи в Либия следи от близко изключителната обстановка, породена от тежките метеорологични условия в източната част на страната ", съобщи Мисията на Организация на обединените нации за поддръжка в Либия в обява в ‚X “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР