Повече от 200 участници от 10 държави се включиха в

...
Повече от 200 участници от 10 държави се включиха в
Коментари Харесай

Повече от 200 бегачи от 10 държави се включиха в пробега между Гюргево и Русе

Повече от 200 участници от 10 страни се включиха в петото издание на интернационалния шосеен пробег " Бягане на свободния дух Русе - Гюргево ".

Началото на 15-километровата конкуренция бе сложено в центъра на румънския град Гюргево, а финалът бе в Русе.

" Това е едно неповторимо неповторимо съревнование - стартът е в една страна, а финалът в друга. Това е пробегът на свободния дух. Тук са най-хубавите български и румънски бегачи, както и доста фенове. Има участници също от Израел, Турция, Южна Африка, Англия ", разяснява за Българска телеграфна агенция известната лекоатлетка Анелия Нунева, която е един от уредниците на пробега. По думите й спортът е живот, въодушевление, дисциплинираност и непримиримост.



Най-възрастният участник е 75-годишен българин, взел участие във всичките пет издания на пробега досега.

Най-бърза измежду дамите бе Маринела Нинева. Тя финишира с резултат от 55,3 минути. " Тази победа е доста скъпа за мен. Състезанието е ужасно. Много е предизвикателно и прелестно. И друго си е да кажат стартирал си в Румъния и си финиширал в България ", сподели Нинева.

Първи при мъжете финишира параолимпиецът Християн Стоянов. Той пробяга 15-километровото разстояние за 45,51 минути. " Тази победа е едно следващо прелестно преживяване за мен. Това е доста тежко съревнование. Мога да кажа, че е едно от най-тежките досега в моята кариера. Първо е доста дълго, а и конкуренцията не е по никакъв начин слаба ", съобщи пред Българска телеграфна агенция Стоянов.

Сред формалните посетители на церемонията по награждаване на спечелилите бе заместник-министърът на младежта и спорта Петър Георгиев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР