Повече от 200 от най-големите компании в световен мащаб прогнозират,

...
Повече от 200 от най-големите компании в световен мащаб прогнозират,
Коментари Харесай

Климатичните промени ще ударят най-големите световни компании с 1 трилион долара

Повече от 200 от най-големите компании в международен мащаб предвиждат, че изменението на климата може да им коства общо 1 трилион $, като огромна част от вредите се чакат през идващите пет години, сочи отчет, оповестен през днешния ден. Въпреки това, констатациите на благотворителната организация CDP допускат, че доста компании към момента подценяват заплахите, защото учените предизвестяват, че земната климатична система е застрашена от пагубни повратни точки без бързо понижаване на въглеродните излъчвания.


„ Повечето компании към момента би трябвало да извървят дълъг път във връзка с вярната оценка на климатичния риск “, споделя Николет Бартлет, шеф на CDP по въпросите на изменението на климата, който е създател на отчета.

Създадена при започване на 2000-та година, CDP – публично известна като „ Carbon Disclosure Project “ - е почитан глас в разрастващата се коалиция от групи за напън, мениджъри на фондове, централни банкери и политици, които считат, че световното стопляне съставлява систематичен риск за финансовата система.

Като упорства основните изпълнителни шефове да прегледат рисковете за своите интервенции, бранителите на по-голямата публичност на казуса се надяват да подтикват задоволително вложения в по-чисти промишлености, с цел да понижат въглеродните излъчвания в точния момент за да се отговори на световните климатични цели.

В своето последно изследване CDP проучва данни на 215 от най-големите компании, вариращи от Apple и Microsoft до Unilever, UBS, Nestle, China Mobile, Infosys, Sony и BHP, осведоми Юронюз.

Компаниите чакат общо 970 милиарда $ спомагателни разноски заради фактори като горещи температури, безредно време и ценообразуване на излъчванията на парникови газове. Около половината от тези разноски се смятат за „ съвсем сигурни “.

Компаниите в изследването на CDP, които имат комбинирана пазарна капитализация от към 17 трилиона $, виждат евентуални благоприятни условия на стойност 2,1 трилиона $, обхващащи по-бързо от предстоящото търсене на електрически транспортни средства за вложения във възобновими източници.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР