Повече от 200 любители на силните предизвикателства ще вземат участие

...
Повече от 200 любители на силните предизвикателства ще вземат участие
Коментари Харесай

Повече от 200 любители ще бягат от София до Черни връх

Повече от 200 фенове на мощните провокации ще вземат присъединяване в планинското тичане " Витоша Рън " от София до Черни връх. Поредното 12-о издание е планувано за 26 август (събота), а уредници са Столична община, Фондация София - Европейска столица на спорта 2018 и Сдружение Маратон. Стартът e едновременен за всички участници в 9.00 часа пред билетния център на НДК. Финалът е на самия витошки отличник Черни връх, на височина 2290 метра.

18-километровото трасе от центъра на град София до първенеца на Витоша планина Черни връх, което е най-вече в нанагорнище с 1734 метра сумарна позитивна денивелация, е отворено за всички искащи да одобряват предизвикването и да покорят в спортно движение витошкия отличник.

Настоящият връх на " Витоша Рън " от 1:36.46 час беше подложен през 2015 година от Шабан Мустафа, който усъвършенства личния си връх от 2011-а при мъжете, а върхът при дамите от 1:54.30 часа, подложен от Милка Михайлова също през 2011 година, към момента е настоящ. Контролното време за нанагорнище до върха е 5 часа.

По традиция на всеобщия старт на " Витоша Рън " всяка година застават дружно повече от 200 бегачи, фенове и туристи от всички възрасти, обединени от концепцията да се получи един същински празник на планината, бягането и туризма.
" Витоша Рън " се провежда от Сдружение Маратон в партньорство със Столична община, Фондация " София - европейска столица на спорта ", Природен парк " Витоша " и Български туристически съюз и с поддръжката на Sport Box, Софийска вода, SEOS и SKI.BG.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР