Повече от 200 хил. лв. са били присвоени само за

...
Повече от 200 хил. лв. са били присвоени само за
Коментари Харесай

Над 200 хил. лв. са изчезнали от онкоболницата в Благоевград

Повече от 200 хиляди лева са били присвоени единствено за последните две години от болничното заведение " Свети Мина " в Благоевград. На процедура, пари за медикаменти са били отклонявани. Това изясни кметът на града Илко Стоянов в ефира на NOVA.

Всъщност движението на парите отива по сметка на взаимоспомагателната каса и оттова се изтеглят на каса от счетоводител ", изясни градоначалникът.

По думите на Стоянов парите са били теглени три-четири пъти на месец от счетоводителя на болничното заведение Георги Календерски, който към този момент е заменен. 

" Това беше открито, откакто го сменихме. Сумите се подреждат с електронни подписи от шефа или счетоводителя ", сподели още кметът на Благоевград.

Той посочи, че в основанието на превода написа " възнаграждение на медикаменти ".

Кметът бе безапелационен, че ще сезира способените органи, с цел да се получат отговори на всички въпроси.

Бившият шеф на болничното заведение Георги Георгиев, с чийто електронен автограф е изработен преводът, изясни, че през вчерашния ден е научил от медиите за обстановката. 

" Разбирам, че се прави инспекция, дано забележим какво се е случило ", прикани той.

" Попринцип взаимоспомагателната каса не е подопечна на шефа. Не съм превеждал пари към нея. Това нещо просто ми е незнайно. Докато бях управител нямам спрени доставки на медикаменти или забавени заплащания ", съобщи Георгиев.

Бившият шеф сподели, че няма информация парите да са теглени на каса. " С електронния автограф се правят доста неща, той е на мое име. Физически може да го употребява основният счетоводител и основната сестра. Не знам за такива преводи ", добави още той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР