Повече от 200 деца ще се включат в празника на

...
Повече от 200 деца ще се включат в празника на
Коментари Харесай

Повече от 200 деца ще се включат в празника на Община Марица

Повече от 200 деца ще се включат в празника на Община Марица, който се отбелязва на 25 март – Благовещение. Четири спортни шампионата ще се проведат в понеделник. Най-много са деклариралите предпочитание за присъединяване в съревнованията по футбол, като за игрите са се записали повече от 100 състезатели. Миналогодишните първенци – момчетата от ОУ „ Дядо Иван Арабаджията “ в с. Царацово се готвят интензивно за обичайния шампионат. Шест тима ще се състезават по волейбол. Предвидени са и самостоятелни спортове – скок от място и 50 метра спринт, като в двете дисциплини на леката атлетика ще се включат повече от 40 състезатели.

„ В съревнованията ще вземат участие възпитаници от 5 до 7 клас. Спряхме се на тази възрастова група, тъй като към този момент имат опит. Работим и с по-малки самостоятелно. За всички участници сме планували превоз, както и награди “, сподели спортният уредник Николай Нейчев. Той акцентира, че Община Марица постоянно е подкрепяла спорта и е давала всичко за развиването на децата. „ Имаме 13 футболни клуба, разполагаме със зали в Рогош, Труд и Маноле и 10 спортни площадки. Хандбалът ни е на извънредно високо равнище, като последните 2 години сме първенци, както и в плажния хандбал. Формиран е баскетболен клуб в Рогош и се надяваме с откриването на новата зала от ден на ден деца да разсънят интереса към тази отборна игра “, добави Нейчев. От две години в Рогош упражняват карате повече от 40 деца и младежи на възраст от 7 до 18 години.  

„ Празникът е ориентиран напълно към децата, тъй като те са бъдещето на Община Марица. 25 март е разгласен за неучебен ден и чакаме доста деца и младежи да се включат в съревнованията “, съобщи кметът Димитър Иванов. Стартът на спортните шампионати ще бъде даден в 9 часа на 25 март в спортната зала на СУ „ Васил Левски “ в Маноле. Леката атлетика ще се организира на площадката пред учебното заведение.

По мотив празника на общината – Благовещение в учебните заведения се организира и конкурс за есе, мултимедийна презентация и рисунка на тематика: „ Община Марица – моят роден край “. „ Идеята ни е да открием, да насърчим и да разпространяваме развиването на надарени деца, креативната им изява, новаторското мислене и персоналната позиция “, уточни от своя страна ръководителят на просветителните действия в общината Димитрина Стойчева. Конкурсът е проведен в три раздела и две възрастови групи, като всеки участник има право да взе участие единствено в един от тях. В детските градини ще се проведат просветителни представления на спектакъл „ Слънчо “.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР