Повече от 20 танкера с втечнен газ вече се отправят

...
Повече от 20 танкера с втечнен газ вече се отправят
Коментари Харесай

Над 20 танкера с газ тръгват от САЩ за Европа

Повече от 20 танкера с полутечен газ към този момент се насочат от Съединени американски щати към Европа, на фона на опитите на Европейски Съюз и Вашингтон да намерят опция на съветското синьо гориво, написа Wall Street Journal.

Както написа изданието, в този момент висши държавни чиновници в Съединени американски щати и Европа се стремят да намерят краткосрочни други възможности за попълване на изчерпаните ресурси от гориво в Европа.

В същото време, изданието оповестява данни на аналитичната компания Vortexa, съгласно които, по същия курс може да се насочат още 33 танкера с газ. По думите на ръководителя на компанията Клей Сигъл, " тези размери ще покрият единствено част " от съветските доставки на газ.
 Съединени американски щати желаят да заменят съветския газ за Европа. Ето с какъв
Съединени американски щати желаят да заменят съветския газ за Европа. Ето с какъв

Очакванията са за покачване на цените на газа както в Европа, по този начин и в Азия

Вестникът написа още, базирайки се на осведомени източници, че представители на администрацията на президента на Съединени американски щати Джо Байдън, през последните дни са провели голям брой видео диалози с по целия свят, пробвайки се да убедят купувачи на газ от Южна Корея, Япония и други страни, които към този момент са платили доставките си, да разрешат на Съединени американски щати да ги пренасочи към Европа.

Съобщава се също, че европейски представители възнамеряват или към този момент са осъществили пътувания до Доха и Баку, с цел да се опитат да провеждат доставки на синьо гориво.
 Ще сгрее ли американският газ Европа
Ще сгрее ли американският газ Европа

Сега цените в Азия още веднъж са по-високи, в сравнение с в Европа
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР