Повече от 20 служители на Мета са били уволнени или

...
Повече от 20 служители на Мета са били уволнени или
Коментари Харесай

Служители на Мета са уволнени за отвличане на потребителски акаунти

Повече от 20 чиновници на Мета са били уволнени или осъдени за завладяване на потребителски сметки, заяви „ The Wall Street Journal ”, базирайки се на източници и вътрешна документи на компанията.

Според нейните отчети някогашните чиновници са имали достъп до вътрешен механизъм на Фейсбук, употребен за подкрепяне на консуматори, които са не запомнили пароли и входни данни или чиито страници са били хакнати. Освен това има случаи, в които някогашни чиновници на Meta са били подкупвани с хиляди долари от хакери, с цел да им дават достъп до непознати сметки.

„ Измамниците постоянно се насочват към онлайн платформи, в това число към нашата, и приспособяват тактиките си въз основа на ограниченията за сигурност, които се употребяват необятно в промишлеността ", цитира изданието представителя на Meтa Анди Стоун. Той добави, че компанията " има намерение да продължи да подхваща дейности против лицата, участващи в такива схеми ".

Работата и животът на доста хора са свързани със обществените медии, тъй че кражбата на идентичност може да се трансформира в рентабилен бизнес; достъпът до непознати страници във Фейсбук или Instagram може да бъде продаден за десетки хиляди долари, се изяснява в отчета. Това, което се случва, е показателно за " големия и замайващ проблем ", с който се сблъсква Meta, която има над 3 милиарда регистрирани консуматори на своите виртуални платформи и не разполага с пълноценна работа за помощ, написа вестникът, като отбелязва, че компанията възнамерява да създаде тази функционалност през идващите години. /БГНЕС

Вашингтон / САЩ
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР