Повече от 20 руски региона са създали доброволчески отряди за

...
Повече от 20 руски региона са създали доброволчески отряди за
Коментари Харесай

В 20 региона на Русия са създадени над 40 доброволчески отряда за участие във войната -

Повече от 20 съветски района са основали доброволчески отряди за присъединяване във войната в Украйна , заяви в. " Комерсант ".

Според оценки на вестника от пролетта на 2022 година съветските управляващи са основали над 40 такива батальона. В някои райони те образуват една единица, а в други - две, три или повече. В някои случаи това са моторизирани стрелкови, танкови или артилерийски батальони и роти, а в други - подразделения за поддръжка. Често те се образуват единствено от хора от един и същи район.

Във всички райони членовете на доброволческите отряди подписват контракти с съветското Министерство на защитата за интервал от няколко месеца и получават статут на военнослужещи на контракт.

Заплащането, дадено на доброволците, зависи от района: в Омска област дават обещание заплата от 130 000 рубли, в други райони - над 200 000 рубли, а в Пермския край оферират най-малко 300 000 рубли. По-рано доброволци от Чувашия обявиха, че не са получили обещаните им пари.

Федерален чиновник, поискал анонимност споделя, че отрядите са проведени на териториален принцип, защото по този начин е по-удобно да се работи с доброволци. Регионалното държавно управление е помолено да помогне с осведомителна поддръжка, финанси и набиране на средства за спомагателна логистика, споделя източникът.

На 13 юли Американският институт за военни проучвания заяви, базирайки се на съветски медии и блогъри, че Кремъл явно е инструктирал районните управляващи да наберат най-малко един батальон доброволци, вместо да разгласят обща готовност.

Едновременно с образуването на доброволчески отряди, съгласно известия в медиите, Русия основава и отряди от пандизчии, които са привлечени към ЧВК " Вагнер ". На наказаните се предлага да станат участници във войната в подмяна на пари и опрощение.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР