Повече от 20 процента от руския втечнен природен газ (LNG),

...
Повече от 20 процента от руския втечнен природен газ (LNG),
Коментари Харесай

Financial Times: Над 20 % от руския втечнен газ се продава през пристанища на ЕС

Повече от 20 % от съветския полутечен природен газ (LNG), който влиза в Европа, се транспортира до други елементи на света, заяви в. Financial Times. Претоварването на съветски полутечен природен газ е неразрешено в Обединеното кралство и Нидерландия, само че той редовно се " изпомпва " сред танкери в Белгия, Франция и Испания, преди да бъде изнесен другаде.

Претоварването нормално се прави сред съветски танкери от ледови клас, пътуващи сред Ямал и Северозападна Европа, и стандартни танкери за полутечен природен газ, които по-късно се изпращат до други пристанища. Изданието твърди, че пристанищата в Белгия, Испания и Франция " не престават да получават обилни количества газ " от Ямал СПГ. По-специално, пристанищата Зеебрюге в Белгия и Монтоар дьо Бретан във Франция са получили най-вече съветски LNG от всички пристанища на Европейския съюз (ЕС) през 2023 година, отбелязва Financial Times.

По данни на Института за енергийни и финансови разбори от 17,8 милиарда куб. м съветски полутечен природен газ, влезнал в Европейски Съюз сред януари и септември 2023 година, 21% са били претрупани на кораби, пътуващи за страни отвън Европейски Съюз. Тези страни включват Бангладеш, Китай и Япония.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР