Повече от 20% от най-младите у нас - българите между

...
Повече от 20% от най-младите у нас - българите между
Коментари Харесай

Евростат: 250 000 млади българи не учат и не работят

Повече от 20% от най-младите у нас - българите сред 20 и 34-години нито са учили, нито са работили през предходната година. Според данни на Евростат по тематиката страната ни е на трето място в отрицателната класацията. Преди нас са Италия и Гърция.


Всеки пети младеж у нас няма предпочитание да се развива, демонстрират данните на изследването.
Пламен Димитров - психолог: Това цяло потомство, което покрай 40 може още да няма непрекъсната работа, няма фамилните задължения и опитва.
Преди две години ви разказахме за Георги. Човек, който в никакъв случай не е имал трайна претовареност.
Георги: Най-лесно е, в случай че човек знае език, има шофьорска брошура и компютърна просветеност и обучение висше. Нито едно не имат.
И през днешния ден той не счита да трансформира метода си на живот. Така изцяло се вписва в данните на Евростат, които от години демонстрират една устойчива наклонност.

Най-продуктивните са действително отвън формалния стопански живот, споделя психологът Пламен Димитров, а това съгласно него е тежка диагноза за цяла Европа.
Пламен Димитров - психолог: При нас 21% не са толкоз доста хора, както да речем 18% за Франция, това са милиони хора.
Демотивацията на младежите е тясно обвързвана с неправилни стопански политики. Големият брой работещи небогати у нас никога не трансформират настройките в позитивна посока, счита психологът
Пламен Димитров - психолог: Не отиват в университета, не търсят влиятелни специалности, тъй като виждат, че реализацията няма да ги удовлетвори.
Друго пояснение за огромния % неактивни младежи, освен у нас, е сивата стопанска система.
Пламен Димитров - психолог: Много от тези млади имат приходи, в случай че не от фамилиите си, то от спорадични действия в сивия бранш.
Идентификация - активация - претовареност. Механизмът, по който страната към този момент години се пробва да върне хора като Георги на работа. И към този момент не съумява.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР