Повече от 20 милиона лева са вложени или ще бъдат

...
Повече от 20 милиона лева са вложени или ще бъдат
Коментари Харесай

Повече от 20 милиона лева са инвестициите в пътища в община Враца

Повече от 20 милиона лв. са вложени или ще бъдат вложени в пътна инфраструктура в община Враца. Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

Днес министър Нанков откри алегорично главно ремонтирания бул. "Васил Кънчов " в града, който е сектор от основен път Е-79. За рехабилитация на пътя, полагането на ново асфалтово покритие, както и обновяването на съпътстващата инфраструктура са вложени 14 милиона лв.. Средствата бяха отпуснати с разпореждане на Министерския съвет през 2016 година



По-късно Николай Нанков взе участие в гала "първа копка " и даде началото на ремонта по път III- 1002 Враца - пещерата "Леденика ". Проектът се извършва с финансиране от оперативна стратегия "Региони в напредък " с общ размер 14 436 124 лв., от които 12 219 705 лв. са от европейските фондове. Общата дължина на пътя, който ще бъде главно ремонтиран е 17 километра, от които 3 километра в рамките на Враца. Предвижда се планът да бъде изпълнен за 15 месеца, а строително-ремонтните действия ще се извършат от консорциум "Пътища Северозапад " с водещ сътрудник "Галчев инженеринг ".



Министър Николай Нанков сподели в отговор на въпрос, че чака действителното строителство на сектора Ботевград - Мездра от високоскоростния път София - Видин да стартира през 2019 година За него има подготвен механически план, следва през идната 2018 година да бъде предоставено неговото осъществяване на инженеринг като бъде отворена процедурата за избор на реализатор, добави той. Проектира се сектора Бяла - Ружинци - Димово, следва да приключи проектирането на обходния път на Димово, сподели още Николай Нанков.

Той добави, че е донесъл добра вест на кмета на Враца Калин Каменов, тъй като през вчерашния ден е подписал контракта за внедряване на ограничения за енергийна успеваемост в общинската просветителна инфраструктура по интегрирания план за градско развиване. Проектът за просветителната инфраструктура е на стойност 6,8 милиона лв., посочи министърът на районното развиване.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР