Повече от 20 души са пострадали при сблъсъци между полицията

...
Повече от 20 души са пострадали при сблъсъци между полицията
Коментари Харесай

Сблъсъци между полиция и мигранти в Мексико

Повече от 20 души са потърпевши при конфликти сред полицията и мигранти в град Тапачула , край южната граница на Мексико, осведоми Би Би Си (BBC).

Националния институт по миграцията в Мексико съобщи, че към 100 мигранти от Куба, Хаити и някои африкански страни са се събрали на нападателен митинг. От института прибавиха, че мигрантите са се пробвали да прескочат реда за издаване на позволение, което да им разреши да продължат пътя си на север.

Всяка година хиляди хора минават през Мексико, с цел да стигнат до Съединени американски щати.

Мигрантите са хвърляли пръчки и камъни по органите на реда и това е довело до конфликти.

По думите на деятели за отбрана на правата на индивида мигрантите са били обезверени, защото с месеци чакат да им бъде планувана среща с имиграционните управляващи. Някои чакат документите, с цел да стигнат до Съединени американски щати. Други желаят статут на бежанци и търсят леговище в Мексико.

Броят търсещите леговище в Мексико се е нараснал доста през последните години. Миграционният център в Тапачула е най-големият в страната и е най-големия събирателен пункт на мигранитете, насочили се към Съединени американски щати.

Миналата седмица група мигранти зашиха устите си в символ на митинг против бавното култивиране на документите от мексиканските управляващи.
 Чилийци на митинг против емигрантите от Венецуела
Чилийци на митинг против емигрантите от Венецуела

Те упорстват за експулсирането на " непознатите нарушители ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР