Повече от 2 хиляди избирателни секции на предсрочни избори за

...
Повече от 2 хиляди избирателни секции на предсрочни избори за
Коментари Харесай

Над 2000 избирателни секции отвориха в Армения за предсрочни парламентарни избори

Повече от 2 хиляди изборни секции на предварителни избори за Националното заседание (еднокамарен парламент) на бяха отворени в 08:00 ч. в цялата страна. Гласуването ще завърши в 22:00 ч., оповестява ТАСС.

Сред 25-те политически партии и блокове, участващи в изборите, съгласно социологическите изследвания любимци са партията " Граждански контракт ", чийто водач е актуалният министър председател, и блокът " Армения ", ръководен от вторият президент на страната, Роберт Кочарян. Входната преграда може да бъде преодоляна от блока на третия президент Серж Саркисян и някогашния началник на Националната работа за сигурност Артур Ванецян " Имам достойнството ", както и две парламентарни опозиционни партии - " Просперираща Армения ", чийто непрекъснат водач е един от най-богатите хора в страната, Гагик Царукян и " Просветена Армения " на Едмон Марукян. В изборите взе участие и първият президент на републиката Левон Тер-Петросян отпред на партията Арменски народен конгрес.
 Изборите в Армения - на фона на напрежение в Карабах и разединение в обществото Изборите в Армения - на фона на напрежение в Карабах и разединение в обществото
Политическата система на Армения, отслабена след военните дейности в Нагорни Карабах, се приготвя за предварителни парламентарни избори, н...

За да влезе в Народното събрание, партията би трябвало да получи минимум 5% от гласовете, а блок - 7%.

Над 2,5 милиона души ще могат да гласоподават. От 11 до 13 юни се организира електронно гласоподаване, в което взеха присъединяване 650 души - чиновници на дипломатическите и консулските представителства на Армения, членове на техните фамилии, както и военнослужещи в дълги командировки или образование в чужбина. Според арменското законодателство други жители на републиката, живеещи в чужбина, не могат да гласоподават, защото арменската диаспора е прекомерно многочислена. Данните за електронното гласоподаване ще бъдат оповестени дружно с главните след обобщаване на резултатите.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР