Повече от 2/3 от българите твърдят, че изпитват затруднения да

...
Повече от 2/3 от българите твърдят, че изпитват затруднения да
Коментари Харесай

ПП, ИТН, БСП и ДБ доведоха българите до просешка тояга - над 2/3 имат затруднения да си покрият ежедневните разходи

Повече от 2/3 от българите настояват, че изпитват усложнения да покриват ежедневните си разноски, това сочат данните на Националния статистически институт.

" С известни усложнения са 37.1% от тях, 26.6% дефинират покриването на ежедневните разноски като мъчно, а 11.9% - като доста мъчно. От друга страна, 20.2% релативно елементарно могат да покрият ежедневните си разноски, а едвам 4.2% не изпитват усложнения ", допълват от Национален статистически институт.

Резултатите от спомагателната анкета през четвъртото тримесечие на 2021 година демонстрират, че нарастване на прихода на семейството за последните 12 месеца са отбелязали 29.8% от лицата в семействата. Като съществени аргументи за нарастването на прихода са посочени нарастването на обществените помощи - за 34.0% от лицата, и индексирането/преизчисляването на заплатата - за 24.3% от лицата.

Намаление на приходите за последните 12 месеца показват 8.4% от лицата. За 29.7% от лицата с понижен домашен приход главната причина за това е понижаване на работното време, надницата или заплатата, а за 20.2% - загубване на работа/безработица/фалит на лична компания.

Най-голям е делът на лицата, за които приходите на семейството през последните 12 месеца са останали съвсем без смяна – 61.8%.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР