Повече от 2 200 служители от Националния осигурителен институт в

...
Повече от 2 200 служители от Националния осигурителен институт в
Коментари Харесай

Стачкуващите служители на НОИ блокираха сградата в София

Повече от 2 200 чиновници от Националния застрахователен институт в цялата страна излязоха на митинг с претенции за по-високи заплати. В София за час към 10 часа чиновници от Национален осигурителен институт излязоха и блокираха входа на постройката.

Конкретните им претенции са 30 процентно нарастване на заплатите, което да влезе в действие със задна дата - от 1 януари 2023 година Недоволството е проведено от синдикатите КТ поддръжка и КНСБ. Заради липса на настоящ бюджет за 2023 обаче сега възнагражденията няма по какъв начин да бъдат обновени.

Заради недоволството имаше краткотрайно закъснение в обслужването на някои жители, само че към обяд работата тече обикновено.

То започва като изключителна мярка в разгара на коронавирусната пандемия

„ Заплатите ни паднаха доста ниско. В момента, в който аз започнах работа, бях с прилична палата. Тогава отглеждах дребни деца и успявах да си затрупвам потребностите. Сега, без да работи мъжът ми в чужбина, няма да мога да се оправя “, сподели Фани Танева, отдел Изплащане на пенсии в Национален осигурителен институт

Снимка: bTV

„ В момента няма по какъв начин да бъдат изпълнени настояванията им. Трябва да се одобри нов бюджет на ДОО “, съобщи шефът на Национален осигурителен институт Ивайло Иванов шеф.

Снимка: bTV

Служителите на осигурителния институт показаха подготвеност да преустановят работата си, в случай че настояванията им не бъдат изпълнени.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР