Повече от 19 хил. руски туристи са посетили България през

...
Повече от 19 хил. руски туристи са посетили България през
Коментари Харесай

Министър Ангелкова: Над 19 хил. руски туристи са избрали България за зимна почивка за два месеца

Повече от 19 хиляди съветски туристи са посетили България през декември и януари от този зимен сезон, регистрира се нарастване от 1,3% в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова на среща с Михаил Малцев, изпълнителен шеф на Уралската Асоциация по туризъм. Тя добави, е Русия обичайно е един от главните туристически сътрудници на страната ни.

На срещата двамата дискутираха разновидностите за разширение на опциите съветският консуматор да употребява у нас здравни пакети, или корпоративен отдих на съветски институции и компании. Един от акцентите на диалозите бяха методите за разпространение на съветския пазар на типично българските лечебни и оздравителни практики и на неповторимите способи и процедури, които не се срещат в други страни.

За това причина са неповторимите качества на минералната вода и лечебната тиня в България. Министър Ангелкова съобщи, че в страната има над 600 минерални извори с разнообразни характеристи, подобаващи за лекуване на голям брой от най-разпространените болести.

В момента специалисти на министерството и представители на бизнеса създават СПА дестинации, които ще оказват помощ за популяризирането на опциите за възстановителен туризъм в България, сподели министърът. Тя посочи, че дестинациите са 7 и обгръщат цялата страна. Те дават информация за общите характерности и качествата на водата в даден регион, за климата и туристическите атракции. И предложения събеседника си да посети през лятото България и родното Черноморие.

Михаил Малцев уточни, че приветства напъните на министерството за основаване на профилиран туристически артикул, който ще е в помощ на съветските посетители. Той добави, че асоциацията ще поддържа всяка добра концепция, която подкрепя развиването на туризма в двете страни. „ Надявам се и в бъдеще съдействието сред българското Министерство на туризма и Уралската асоциация по туризъм да се задълбочава и развива “, означи господин Малцев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР