Повече от 1800 забрани за посещаване на футболните стадиони бяха

...
Повече от 1800 забрани за посещаване на футболните стадиони бяха
Коментари Харесай

В Белгия налагат по-строги санкции в борбата с насилието по стадионите

Повече от 1800 забрани за навестяване на футболните игрища бяха наложени в Белгия за сезон 2021-22 с огромни санкции и блян на управляващите да се оправят с насилието измежду почитателите, оповестява организация " Ройтерс ".

Санкциите са " явен сигнал, че неприятното държание няма място на нашите футболни игрища ", съобщи министърът на вътрешните работи Анели Верлинден във вторник. Наказанията са налагани от специфична комисия, основана от вътрешното министерство.

Броят на случаите през сезон 2021-22 не надвишава този от сезон 2018-19 преди пандемията от ковид, само че наказванията са доста по-строги. По време на предишния сезон са били наложени възбрана за посещаване на стадионите за общо 22 037 месеца. Общата сума от санкциите също се е повишила до 910 250 евро.

През ноември министър Верлинден се срещна с клубовете и шефовете на федерацията, с цел да ги запознае с елементи от готвения закон, който имаше за цел да понижи случаите.

Срещата бе малко след турнирния мач сред Шарлероа и Мехелен, който бе преустановен, откакто ултрасите на Шарлероа хвърлиха факли на терена. През октомври дербито сред Стандард Лиеж и Андерлехт също бе прекъснато поради вълнения в 63-ата минута.

Според новия закон, който следва да бъде одобрен, прегрешения като физическо принуждение, расизъм или мятане на факли ще се санкционира с до 10 години възбрана за посещаване на стадионите, вместо сегашните 5.

" Всички 30 клуба са тествани в последните 3 месеца за системата им за видеонаблюдение. Открити са неналичия при 8 клуба ", обявиха от вътрешното министерство.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР