„Повече от 1700 жители на Испания и Португалия станаха жертва

...
„Повече от 1700 жители на Испания и Португалия станаха жертва
Коментари Харесай

Жегите взеха над 1700 жертви в Испания и Португалия

„ Повече от 1700 поданици на Испания и Португалия станаха жертва на извънредно високите температури в региона”, съобщи шефът на Европейското бюро на Световната здравна организация (СЗО) Ханс Клуге.

„ Стотици хиляди хора починаха от рисково високите за последните десетилетия температури, а към продължителните горещини постоянно се прибавят и горски пожари. Тази година единствено в Испания и в Португалия станахме очевидци на повече от 1 700 смъртни случая по отношение на горещото време”, се споделя в изказването, оповестено на интернет страницата на организацията.

Според Клуге горските пожари " са се популяризирали от южната част на Европа чак до северната част на Скандинавия ". Той напомни, че тази седмица пожари са унищожили 41 жилища в Лондон, макар че " горещият летен сезон " е едвам в средата си.

СЗО прикани всички национални и локални управляващи да се приготвят за температурни върхове. " Доказано е, че оперативните и сложни проекти за деяние за битка с горещините избавят човешки животи и покачват устойчивостта на общностите и хората при рискови температури ", се акцентира в изказването.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР