Повече от 170 000 сгради в Украйна са били повредени

...
Повече от 170 000 сгради в Украйна са били повредени
Коментари Харесай

Украйна отчете 170 000 сгради, повредени или разрушени от руската армия

Повече от 170 000 здания в Украйна са били развалени или разрушени, откогато Русия стартира войната си в страната преди повече от 21 месеца, съобщи Олена Шуляк, която ръководи парламентарната комисия, надзираваща районното развиване и градското обмисляне в Киев, съобщи ДПА.

„ По предварителни оценки на Киевското учебно заведение по стопанска система повече от 170 000 здания са били развалени или разрушени в резултат на военните дейности до момента “, написа в обява на Шуляк в блога на организацията, представена от украинската новинарска организация Укринформ по-рано през днешния ден.

Част от общия брой са повече от 20 000 жилищни здания. Според оповестената информация постройките на повече от 3500 просветителни институции и 420 огромни и средноголеми  предприятия са били изумени от съветски офанзиви. Летища, 344 моста и прелези и 25 000 пътища също са били наранени от разрушенията.

Задачата не е просто да бъдат възобновени селищата в предходното им положение, а да бъдат устроени по-добре от преди, съобщи Шуляк.

От началото на пълномащабната съветска инвазия в Украйна на 24 февруари предходната година Москва е изстреляла хиляди ракети против Украйна, причинявайки тежки опустошения и убивайки към 10 000 цивилни, показва ДПА.

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТАПромоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР