Повече от 17 часа продължава гасенето на пожара между село

...
Повече от 17 часа продължава гасенето на пожара между село
Коментари Харесай

Продължава гасенето на пожара между Изворище и бургаския кв. Банево

Повече от 17 часа продължава гасенето на пожара сред село Изворище и бургаския квартал " Банево ". Засегнати са стотици декари сухи треви и шубраци. В късния следобяд през вчерашния ден пламъците са достигнали и борова гора.

Стихията е унищожила няколко вилни постройки във вилната зона на Изворище. Няма данни за потърпевши хора или домашни животни. От тази заран на място са изпратени три противопожарни екипа, които да спрат разпространяването на огъня. Осигурени са водоноски. 
 пожар Изворище  

15 души от доброволното формирование към Община Бургас също се включиха в гасенето на пожара

Професионалните огнеборци концентрираха напъните си в гасенето на огромните огнища, а доброволците локализираха по-малките, с цел да се ограничи периметърът на огнената буря. Уведомени бяха всички земеделските стопани в общината, множеството от тях мобилизираха наличната селскостопанска техника. Направени си стотици метри ограничаващи полоси.

Пожар бушува край бургаското село Изворище

" Мобилизирана е и техниката на общинските и обслужващи компании, които разполагат с цистерни, трактори и багери. На този стадий няма директна заплаха за хората ", посочи кметът Димитър Николов, който и през днешния ден е на мястото на пожара. 
Няма заплаха на популацията на кв. Банево
 пожар Изворище
Веднага след сигнал за зародил пожар село Изворище е образуван екип от специалисти на Районната ревизия по околната среда и водите в Бургас и Регионалната лаборатория към Изпълнителната организация по околна среда. Извършени са замервания с портативна инсталация за спешни обстановки по посока кв. " Банево ". Всички измервани с апаратурата индикатори не демонстрират превишения към 18.30 часа на 2 август, оповестиха от екоинспекцията. Замервания ще се правят и през днешния ден. 
Ново огнище пламна край бургаското село Изворище

 пожар Изворище
През нощта на място са дежурили пожарникарски екипи, които към 6.00 часа са локализирали пожара, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Към този миг се правят се погасителни действия на обособени огнища край вилната зона в село Изворище. Пътят сред селото и кв. " Банево " е отворен за придвижване. Градският превоз се движи по график. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР