Повече от 155 000 канадски държавни служители ще стачкуват днес

...
Повече от 155 000 канадски държавни служители ще стачкуват днес
Коментари Харесай

Над 155 000 канадски държавни служители стачкуват с искане за по-високи заплати

Повече от 155 000 канадски държавни чиновници ще стачкуват през днешния ден с искане за повишение на заплатите. Очаква се това да докара до разстройства в данъчните, имиграционните и паспортните услуги, оповестява Агенция Франс Прес.

След месеци на договаряния с държавното управление на министър-председателя Джъстин Трюдо Съюзът на държавните чиновници на Канада (PSAC) съобщи, че не е съумял да реализира съглашение за повишение на разноските за живот, с цел да не изостават от инфлацията.

След месеци на митинги против пенсионната промяна Макрон подписа законопроекта

Според PSAC се чака близо една трета от канадските държавни чиновници да излязат на митинг на повече от 250 обитаеми места. За финален път в Канада е имало стачка от подобен мащаб през 1991 година

Наред с другите си претенции държавните чиновници упорстват за 13,5% нарастване на заплатите за три години или 4,5% годишно. Правителството се опълчва на това, като предлага 9%, разпределени в границите на три години.

Синдикатите приканиха президента да не подписва закона, само че от Елисейския замък оповестиха, че това ще стане скоро

Профсъюзът желае и повече еластичност във връзка с отдалечената работа . След отпадането на рестриктивните мерки, свързани с пандемията, от държавните чиновници, които са работили отдалечено, се очакваше да се върнат в офисите си два или три дни в седмицата до 31 март.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР