Повече от 1500 протестиращи се събраха в центъра на Атина

...
Повече от 1500 протестиращи се събраха в центъра на Атина
Коментари Харесай

Стотици протестираха в Атина срещу еднополовите бракове

Повече от 1500 протестиращи се събраха в центъра на Атина в неделя, с цел да се опълчват на законодателството, което ще легализира еднополовите бракове в Гърция, съобщи Асошиейтед прес. Законопроектът би трябвало да бъде гласуван в Народното събрание на 15 февруари.

Консервативното държавно управление на Гърция е вносител на законопроекта, само че ще са нужни гласове от центристките и левите опозиционни партии, с цел да бъде утвърден.

Организаторите на митинга в неделя бяха религиозни групи и описаха законопроекта като опасност за обичайното семейство. Много от протестиращите скандираха „ Долу ръцете от нашите деца ".

Този дневен ред доближи и Гърция и включва браковете сред хомосексуални, сподели пред Асошиейтед прес Димитрис Нациос, водач на крайнодясната и мощно религиозна партия НИКИ.

„ Гърция е християнска православна страна и нашата традиция не разрешава това. (...) Ние познаваме и почитаме един тип брак: православната християнска женитба. Нашата конституция също не планува това, тъй че този законопроект е противоконституционен и опонира на нашата религия в Христос “, уточни Нациос.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР