Повече от 1400 сгради, принадлежащи на научни институции в Украйна,

...
Повече от 1400 сгради, принадлежащи на научни институции в Украйна,
Коментари Харесай

ЮНЕСКО: повече от 1400 сгради на научни институции са унищожени в Украйна

Повече от 1400 здания, принадлежащи на научни институции в Украйна, са били разрушени или развалени вследствие на съветската инвазия , написа " Би Би Си ".

Тези данни бяха показани в отчет на ЮНЕСКО,  организацията на Организация на обединените нации за обучение, просвета и просвета.

Съвместно изследване на ЮНЕСКО и Украинската дребна академия на науките, оповестено на 11 март, споделя, че общо 1443 здания, принадлежащи на 177 научни институции, са били развалени или унищожени вследствие на съветската инвазия.

" Възстановяването на тези здания ще коства повече от 1,21 милиарда $ , в това число 980,5 милиона $ единствено за университетите, които претърпяха най-големите загуби ", се споделя в изказване на ЮНЕСКО.

В отчета се показва, че научната инфраструктура е потърпевша най-сериозно в северния регион на Харков.

След началото на пълномащабната съветска експанзия повече от 4 хиляди учени напуснаха Украйна, сподели Амал Касри, началник на департамента на ЮНЕСКО за фундаментална просвета, научни нововъведения и инженерство. Според нея приключването на човешки запас се е трансформирало в огромен проблем за Украйна.
 Зеленски: Украйна укрепва отбранителните си линии
Зеленски: Украйна укрепва отбранителните си линии

Подсигуряването на 2000 километра е огромна задача, само че за в този момент темпото е добро
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР