Повече от 130 ученици, отвлечени от въоръжени мъже от училище

...
Повече от 130 ученици, отвлечени от въоръжени мъже от училище
Коментари Харесай

Повече от 130 отвлечени нигерийски ученици бяха освободени: Говорител на правителството

Повече от 130 възпитаници, отвлечени от въоръжени мъже от учебно заведение в Нигерия по-рано този месец, бяха освободени „ невредими “ дни преди крайния период за откуп, настояват чиновници.

Правителственият представител Абдулазиз Абдулазиз сподели пред Al Jazeera в неделя, че е „ належащо доста ангажиране на задните канали “, с цел да бъдат освободени студентите, отвлечени на 7 март в Курига, прашен град в щата Кадуна – първото всеобщо похищение в Нигерия от 2021 година насам.

„ [Всички] от тях бяха освободени и всички бяха добре “, сподели той, давайки формалния брой на освободените студенти от 137 – доста по-малко от цифрата от 286 студенти и един чиновник в множеството медийни отчети. Той твърди, че известията в медиите са неверни, само че не даде повече детайлности.

По-рано в неделя Уба Сани, губернатор на северозападния щат Кадуна, сподели в изказване, че заложниците са били освободени след „ интервенции по сигурността “, координирани от съветника по националната сигурност на страната.

„ Ние … благод...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР