Повече от 13 години след грабежа, придружен с убийство, на

...
Повече от 13 години след грабежа, придружен с убийство, на
Коментари Харесай

Свидетел, обявен за национално издирване, отново спъна делото срещу Дечкин за убийство преди 13 години

Повече от 13 години след грабежа, съпроводен с ликвидиране, на бизнес дамата Виолета Балабанова, продължава делото против обвинявания за тежкото закононарушение Здравко Дечкин.

Първоначално той беше наказан на 16 години затвор с първичен непоколебим режим. През декември 2021 година, мярката му за неотклонение от задържане под стража бе променена в домакински арест. Има сложена и гривна за следене и възбрана да напуща страната.

Припомняме, че на 30 септември 2009 година вдовицата на един от най-богатите пловдивчани от времето на прехода Виолета Балабанова бе нападната във входа на кооперацията, в която живее. Нападателят връхлита върху нея, изтръгва чантата ѝ, а по-късно я намушква няколко пъти с нож в корема. Откраднати са 760 лв.. Няколко минути по-рано синът й Георги я оставил с колата пред входа на кооперацията, откакто двамата вечеряли. Покушението против Виолета е имало цел - нотариалните актове на всички парцели на семейството са били постоянно в чантата на дамата.

На днешното съвещание в Апелативен съд – Пловдив, основният очевидец на обвиняването - Тони Михайлов още веднъж не присъстваше на делото. Той към момента не е открит на адреса си и е разгласен за национално търсене. Михайлов не се яви и на предходната дата на делото, както и преди този момент пред Окръжен съд. Вещото лице Ценков също отсъстваше заради дентална интервенция.

Днес в правосъдната зала Дечкин изиска да му бъде разрешено да напусне дома си, с цел да вземе новоиздадената му персоналната си карта. Молбата му беше почетена от съда и на следващия ден той има право да напусне дома си, с цел да вземе документа.

Според магистратите, делото не може да се гледа заради липса на очевидците, по тази причина насрочи идващото съвещание за началото на месец април.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР